“Onder de vlag van Panama Pictures laat Pia Meuthen aanvankelijk dans en literatuur met elkaar voetjevrijen. In 2011 wijzigt ze haar koers. Dat markeert ze met een korte dansvoorstelling, waarin ze samenwerkt met drie studenten van de Fontys Academy for Circus and Performance Art [ACaPA] in Tilburg.”

“Om allerlei redenen vond ik de circuswereld een openbaring. Eén: het diepe vertrouwen dat performers in elkaar moeten hebben. Twee: de fysieke risico’s die ze nemen. Drie: de uitbreiding met een ruimtelijke dimensie – je kunt met je voorstelling de hoogte in. Vier: de directheid en de waarachtigheid die bij circus horen. Je kunt niet faken.” “Sindsdien laat ze hedendaagse dans en circus met elkaar vervloeien.” 

Pia ging in gesprek met Brabant Kennis – lees hier het volledige interview!

Foto door: © Willeke Machiels | Brabant Kennis