Panama Pictures maakt inhoudelijk gelaagde voorstellingen op het snijvlak van dans en circus voor een breed en gevarieerd publiek. Het gezelschap werkt actief aan het vergroten van het draagvlak voor dans en circus en levert belangrijke impulsen aan de artistieke ontwikkeling van beide disciplines.

Naast avondvullende reisvoorstellingen produceert Panama Pictures kort werk dat wordt ingezet op speelplekken en locaties buiten het theater. In het kader van talentontwikkeling en educatie geven de docenten en performers van Panama Pictures regelmatig masterclasses en workshops aan zowel amateurs als ook (semi) professionals. Ook begeleidt het gezelschap jonge makers bij het ontwikkelen van eigen werk en biedt hen een podium voor presentaties. Panama Pictures staat voor intensieve samenwerkingen en richt zich sterk op de binding met haar publiek en op langdurige partnerships met haar podia en stakeholders. Vertrekkend vanuit een stevige regionale basis reikt het werk van het gezelschap tot ver buiten Nederland. Panama Pictures is het huisgezelschap van de Verkadefabriek in Den Bosch en heeft voor haar producties een eigen studio aan De Beverspijken in Den Bosch.

In verband met het vertrek van de huidige zakelijk leider zoekt Panama Pictures een

Zakelijk Leider (ca. 0,6 fte)

Als zakelijk leider werk je nauw samen met de (algemeen/artistiek) directeur aan de visie, strategie en het beleid van Panama Pictures Je bent verantwoordelijk voor het financieel beheer, de algemene bedrijfsvoering en interne organisatie.

Kerntaken:

 • Je onderhoudt de werkrelatie met diverse partijen, zoals samenwerkingspartners, werknemers/freelancers, culturele instellingen, overheden, subsidiënten, coproducenten, leveranciers, het impresariaat en de accountant.
 • Je bent verantwoordelijk voor de financiële en organisatorische bedrijfsvoering, waaronder het acquisitie- en verkoopbeleid.
 • Je verzorgt de interne en externe verslaglegging en financiële verantwoording. Hieronder vallen onder meer de jaarrekening, het jaarplan en het jaarverslag.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor de aanvragen van subsidies, fondsen, donaties en het werven van sponsoren.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van het marketing- en publiciteitsbeleid en stuurt hiervoor het communicatieteam aan.
 • Je draagt mede zorg voor de corporate governance (o.a. de Governance Code, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie) en je bewaakt deze.
 • Je rapporteert aan de Directeur bestuurder en onderhoudt contact met de Raad van Toezicht

Wat wij zoeken:

Panama Pictures zoekt een sterke, enthousiaste zakelijk leider met aantoonbare affiniteit met de podiumkunsten. Je schakelt snel en bent in staat om het artistieke beleid te vertalen naar zakelijke afspraken. Je bent communicatief sterk en je weet kansen te verzilveren door proactief en overtuigend te handelen. Het is belangrijk dat je samen met de artistiek leider op een coachende wijze leiding geeft aan het team maar ook een stevige gesprekspartner kan en wilt zijn. Je hebt zicht op de financiële aspecten van een kleine dynamische kunstorganisatie.

Beschikbaarheid:

De huidige zakelijk leider stopt per 1 januari 2021. Bij voorkeur ben je al (deels) beschikbaar vanaf begin december 2020.

Functie-eisen:

 • Ervaring of affiniteit met de podiumkunsten (dans en/of circus is een pré)
 • Zakelijk/organisatorisch leidinggevend vermogen
 • Een goed analytisch vermogen en hands-on mentaliteit
 • Bestuurlijk sensitief en in staat te opereren vanuit effectief netwerk binnen de podiumkunsten.
 • Visie op de zakelijke vertaling van artistieke doelstellingen
 • Visie op communicatie en marketing in de podiumkunsten
 • Woonachtig binnen 1 uur reisafstand van Den Bosch

Pré:

 • Ervaring met verkoop van voorstellingen.
 • Ervaring in het landelijke en internationale netwerk van de podiumkunsten.
 • Kennis van het Brabantse culturele veld.

Wat bieden we jou:
Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie. Panama Pictures is een hard werkende, horizontale organisatie waarbinnen het team op een informele manier met elkaar om gaat.

Afhankelijk van de uiteindelijke invulling zal in overleg worden bepaald of de functie wordt ingevuld op zzp-basis of in loondienstverband. In eerste instantie gaan we uit van een verbintenis van 1 jaar. Bij goed functioneren kan de overeenkomst worden verlengd en op termijn kan de zakelijk leider onderdeel uitmaken van het bestuur/directie. Dit zal gedurende de looptijd van het eerste jaar in overleg met de Raad van Toezicht verkend worden.

Procedure:
Heb je belangstelling voor deze functie en voldoe je aan de gevraagde kwalificaties? Stuur je motivatie en cv dan in vóór 30 september 2020 naar secretariaat@panamapictures.nl onder vermelding van ‘sollicitatie Zakelijk Leider’.

We proberen voor 6 oktober 2020 iedereen een reactie te geven en de geselecteerde kandidaten uit te nodigen voor een gesprek.

De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 13 oktober 2020. De tweede ronde staat gepland op donderdag 22 oktober. Bij voorkeur vinden de gesprekken fysiek plaats bij Panama Pictures aan de Beverspijken in Den Bosch.

Vragen? Neem contact op met Warren van Hoof, lid Raad van Toezicht, via secretariaat@panamapictures.nl of 06 41 69 52 85.