Panama Pictures maakt inhoudelijk gelaagde voorstellingen op het snijvlak van dans en circus, voor een breed en gevarieerd publiek. Het gezelschap werkt actief aan het vergroten van het draagvlak voor dans en circus en levert belangrijke impulsen aan de artistieke ontwikkeling van beide disciplines.

Naast avondvullende reisvoorstellingen produceert Panama Pictures kort werk dat wordt ingezet op speelplekken en locaties buiten het theater. In het kader van talentontwikkeling en educatie geven de docenten en performers van Panama Pictures regelmatig masterclasses en workshops aan zowel amateurs als (semi)professionals. Ook begeleidt het gezelschap jonge makers bij het ontwikkelen van eigen werk en biedt hen een podium voor presentaties.​

Panama Pictures staat voor intensieve samenwerkingen en richt zich sterk op de binding met haar publiek en op langdurige partnerships met haar podia en stakeholders. Vertrekkend vanuit een stevige regionale basis reikt het werk van het gezelschap tot ver buiten Nederland. Panama Pictures is huisgezelschap van de Verkadefabriek in Den Bosch en heeft voor haar producties een eigen studio aan De Beverspijken in Den Bosch.

In verband met het vertrek van de huidige zakelijk leider zoekt Panama Pictures een

Zakelijk Leider (ca. 0,6 fte)

Als zakelijk leider werk je nauw samen met de (algemeen/artistiek) directeur aan de visie, strategie en het beleid van Panama Pictures. Je bent verantwoordelijk voor het financieel beheer, de algemene bedrijfsvoering en de interne organisatie. Je werkt nauw samen met de Directeur-bestuurder en houdt contact met de Raad van Toezicht.

Kerntaken:

 • Je onderhoudt de werkrelatie met diverse partijen, zoals samenwerkingspartners, werknemers/freelancers, culturele instellingen, overheden, subsidiënten, coproducenten, leveranciers, het impresariaat en de accountant.
 • Je bent verantwoordelijk voor de financiële en organisatorische bedrijfsvoering, waaronder deels het acquisitie- en verkoopbeleid.
 • Je verzorgt de interne en externe verslaglegging en financiële verantwoording. Hieronder vallen onder meer de jaarrekening, het jaarplan en het jaarverslag.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het aanvragen van subsidies, donaties en het werven van sponsoren.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het aansturen van de interne organisatie. 
 • Je draagt zorg voor de corporate governance (o.a. de Governance Code, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie) en je bewaakt deze.

Wat wij zoeken:

Panama Pictures zoekt een sterke, enthousiaste zakelijk leider met ervaring in de podiumkunsten. Je schakelt snel en bent in staat om het artistieke beleid te vertalen naar zakelijke afspraken. Je bent communicatief sterk en je weet kansen te verzilveren door proactief en overtuigend te handelen. Samen met de artistiek leider geef je op​ ​coachende wijze leiding aan het team, en bent tegelijk een stevige gesprekspartner. Je hebt zicht op de financiële aspecten van een kleine dynamische kunstorganisatie.

Functie-eisen:

 • Ervaring in de podiumkunsten.
 • Zakelijk/organisatorisch leidinggevend vermogen.
 • Goed analytisch vermogen en hands-on mentaliteit.
 • Bestuurlijk sensitief en in staat te opereren vanuit een effectief netwerk binnen de podiumkunsten.
 • Visie op de zakelijke vertaling van artistieke doelstellingen.
 • Woonachtig binnen 1 uur reisafstand van Den Bosch.

Pré:

 • Kennis van dans en/of circus.
 • Ervaring met verkoop van voorstellingen.
 • Kennis van het Brabantse culturele veld.
 • Ervaring in het landelijke en internationale circuit van de podiumkunsten.

Wat bieden we jou:

Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie. Panama Pictures is een hardwerkende, horizontale organisatie waar het team op een informele manier met elkaar om gaat.

Honorering is conform de CAO Toneel en Dans.

In eerste instantie gaan we uit van een verbintenis van 1 jaar. Bij goed functioneren kan de overeenkomst worden verlengd en op termijn kan de zakelijk leider onderdeel uitmaken van het bestuur/directie. Dit zal gedurende de looptijd van het eerste jaar in overleg met de Raad van Toezicht verkend worden.

Procedure:

Heb je belangstelling voor deze functie en voldoe je aan de gevraagde kwalificaties? Stuur je motivatie en cv dan in vóór ​5 juli 2021 naar secretariaat@panamapictures.nl onder vermelding van ‘sollicitatie Zakelijk Leider’.

Uiterlijk 9 juli krijg je bericht. De eerste gesprekken vinden plaats op ​donderdag 15 juli​. De tweede ronde staat gepland op dinsdag 20 juli​.

Bij voorkeur vinden de gesprekken fysiek plaats bij Panama Pictures aan de Beverspijken in Den Bosch.

Vragen? Neem contact op met Warren van Hoof, lid Raad van Toezicht, via secretariaat@panamapictures.nl of 06 41 69 52 85.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.