Welkom bij Road to Panama 2020/21. Neem plaats op het speelvlak, geniet van een drankje, een hapje. En ontmoet de vaste Panama Pictures-performers en jonge talenten die je van heel dichtbij meenemen in een energieke melange van artistieke en acrobatische acts.

Voel ze boven je hoofd zwieren, ervaar hun fysieke toewijding, proef de spanning en word zo deel van een uitzonderlijk avontuur. Road to Panama is een spectaculaire reis naar, op en over de grenzen van dans en circus. Een intieme belevenis die raakt en verrast, een telkens wisselende compilatie van diverse stukken – elk uniek in sfeer en verhaal.

In de rope-act Sometimes it’s not your fault gaan Fynn Neb en Crispin Bade een spannende krachtmeting aan. Balancerend aan touwen dagen ze elkaar uit, tergen ze elkaars vertrouwen, vinden ze elkaar in de uitdaging – van verstild naar explosief, van alleen naar samen.

Niets is wat het is in A perfect deal. Als schimmige bankiers laten de jonglerende mannen-in-pak Francesco Barba, Cal Courtney en Fabian Krestel voortdurend ballen verschijnen en verdwijnen. Vlakbij manipuleren ze je beleving, tarten ze je vertrouwen. Zijn het elkaars handlangers of opponenten? Charlatans of kompanen?

In Of Knives and Men testen danser Francesco Barba en acrobaat/jongleur Fabian Krestel de grenzen van hun vriendschap in een spannend duel op het snijvlak van dans en circus. Ze zijn charmant, moedig en onoverwinnelijk, maar kunnen ze elkaar ook vertrouwen? De aanwezigheid van zes vlijmscherpe messen brengt hun vriendschap danig in gevaar…

Stripped is een intiem portret van een man (Tarek Rammo) die probeert te achterhalen wie hij in wezen is. In gesprek met zichzelf en het publiek onthult hij laag voor laag een andere kant van zijn karakter. De aerial straps dienen daarbij als verlenging van zijn lichaam, als beperking van zijn bewegingsvrijheid maar ook als opstap tot een andere werkelijkheid.

In de nieuwe solo Falling into place geeft Tarek Rammo met dans en vloeracrobatiek een stem aan de innerlijke strijd van zelfopgelegde verwachtingen en verplichtingen. Hij gaat erin op zoek naar het moment waarop je eindelijk met jezelf samenvalt, waarop de bewaker en bedrieger een arm om elkaars schouders slaan.

Credits

choreografie: Pia Meuthen

dans/acrobatiek: Francesco Barba, Tarek Rammo, Fynn Neb, Crispin Bade, Cal Courtney, Fabian Krestel

compositie: o.a. Julian Vogel, Strijbos & van Rijswijk, Jeske de Blauw

kostuumadvies: Sanne Reichert

licht: Bart Verzellenberg

assistentie & training: Miquel de Jong