Op 25 oktober jl. mocht choreograaf Pia Meuthen de cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant in ontvangst nemen uit handen van commissaris van de Koning Wim van Donk. De uitreiking vond plaats na de première van onze nieuwe voorstelling Requiem for Lost Things in de Verkadefabriek.

Aansluitend aan een kort filmportret waar een treffend beeld werd geschetst van de werkwijze van Pia en haar performers, wist Wim van de Donk met prachtige woorden het werk te duiden. Hij trok een parallel naar de dynamische en verwarrende wereld waarin we de choreografie eigenlijk zijn kwijtgeraakt en benoemde Pia’s verbeeldingskracht en visie.

In de laudatio voorgedragen door juryvoorzitter Esmeralda Huizen werd haar werk beschreven als: ‘Beweging en verstilling, spierkracht en tederheid, rijkdom en soberheid; alles vloeit vanzelfsprekend samen in de wondere wereld van Pia Meuthen, en ‘Het oeuvre van Pia Meuthen is even woordeloos als veelzeggend.’

Pia ontving de prijs, 10.000 euro en een beeld van kunstenares Maria Roosen, omringd door een enthousiast publiek, ‘haar mannen’ en de crew en organisatie van Panama Pictures.

Bekijk hier het filmportret.
Lees de laudatio.

Uit de pers:
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2871781/Een-premiere-en-een-prijs-het-is-dubbel-feest-bij-dansgezelschap-Panama-Pictures
https://www.bd.nl/den-bosch-vught/meuthen-maakt-indruk-met-haar-mannen~aba10bed/
Artikel Meuthen maakt indruk met haar mannen- Brabants Dagblad

Blijf op de hoogte van onze voorstellingen Ontvang onze nieuwsbrief