Bij Panama Pictures vinden we het belangrijk om onze kennis en inspiratie door te geven, artistieke uitwisseling te stimuleren, nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten, plaats te maken voor jonge makers en ruimte te bieden aan een meerstemmige praktijk.  

Vanaf januari 2024 ontwikkelen we daarvoor (met steun van Brabant C) House of Panama, een plek waar jonge, getalenteerde circusmakers een professionaliseringslag kunnen maken en ruimte krijgen voor verdieping.

We stimuleren onderzoek en artistieke uitwisseling en geven zakelijke, technische en productionele ondersteuning. De makers houden hun eigen identiteit en ontwikkelen hun eigen signatuur verder. Ons artistiek team, onze performers en onze organisatie bieden daarbij begeleiding op maat, reflecteren op keuzes, beantwoorden vragen en staan open voor nieuwe ideeën en inzichten.

House of Panama komt onder de leiding te staan van een brede artistieke raad te staan, waarin performers van Panama Pictures, onze associated artists en Pia vertegenwoordigd zijn. De raad bepaalt de criteria voor selectie, programma, kernwaarden en de koers van het huis met een collectieve besluitvorming, waarbij dramaturg Guido Jansen de dialoog coördineert en faciliteert.

In House of Panama werkt straks een aantal vaste makers (associated artists) regelmatig aan onderzoek en (co-)productie. En vliegen jonge talenten in en uit voor een residentie of workshop(s). Continue verdieping, vernieuwing en verjonging dus, in een dynamische omgeving.

House of Panama is gegrondvest op zes pijlers:

  • We ondersteunen onze associated artists en gaan coproducties met hen aan.
  • We faciliteren residenties van jonge circusmakers en bieden daarbij desgewenst artistieke en zakelijke ondersteuning op maat.
  • We organiseren ‘labs’ voor de inhoudelijke ontwikkeling van het genre en workshops om kennis over te dragen.
  • We organiseren in onze studio het ‘minifestival’ Days of Panama, als belangrijk presentatiemoment van work-in-progess van onze residenten en associated artists
  • We brengen een uitwisseling met het buitenland op gang.
  • We bieden zakelijk- en marketingadvies aan jonge makers.

Blijf op de hoogte van onze voorstellingen Ontvang onze nieuwsbrief