Twee keer per jaar biedt Panama Pictures voor professionele dansers en acrobaten intensieve improXchange workshops aan in hun eigen studio in Den-Bosch. Deze workshops staan onder de leiding van Miquel de Jong in samenwerking met verschillende performers van het gezelschap. Centraal staat een kennismaking met de unieke improvisatietechniek die ten grondslag ligt aan het werk van Panama Pictures. Ook krijgen deelnemers de mogelijkheid zich te verdiepen in partnering-technieken, acrobatiek en Martial Arts. Kennis die ze vervolgens kunnen verbinden met compositorische basisprincipes.

Ook in het buitenland geeft Panama Pictures regelmatig workshops in de context van festivals en artistieke uitwisselingen.

Onder de vleugels van Panama Pictures kunnen vakstudenten van de dans- en circusopleidingen en jonge professionele makers zich verder ontwikkelen. Pia Meuthen begeleidt hen in de zoektocht naar hun eigen taal en coacht hen bij het ontwikkelen van eigen werk. Ook faciliteert het gezelschap het productieproces en biedt een podium voor presentaties.

In 2018 coacht Pia Meuthen het jonge circus gezelschap TeaTime company en circusperformer Fynn Neb.