Sinds 2021 zijn circus/dansgezelschap Teatime Company en circusmaker Julian Vogel als ‘associated artists’ verbonden aan ons gezelschap. 

We geloven in het uitzonderlijke talent van Julian Vogel en TeaTime Company. We herkennen verwantschap in hun interdisciplinaire werkpraktijk maar zien ook een grote eigenheid in de ontwikkeling van hun artistieke signatuur. Beiden rekken de grenzen op van het nieuwe circus. 

In trajecten op maat staan we hen terzijde op artistiek en organisatorisch vlak. Ons artistieke team stelt zich daarbij beschikbaar om te adviseren en feedback te geven op het gebied van dramaturgie, bewegingstaal, compositie, decor, kostuum- en lichtontwerp.

Daarnaast kunnen ‘associated artists’ met de zakelijk leider en marketingmedewerker sparren over verkoop, opbouw van een netwerk en de juiste marketingkeuzes. Ze kunnen in onze studio repeteren en werkveld en publiek uitnodigen voor presentaties en viewings.

We behouden ons voor om talenten te scouten en werken bewust niet met inschrijving op basis van plannen. Bepalend bij de selectie is o.a. het werken op het grensgebied van circus en dans, de noodzaak om een eigen bewegingstaal te ontwikkelen en de behoefte om research te doen samen met het artistieke team van Panama Pictures.

Het associated artist-programma beslaat geen exact bepaalde tijdsspanne, maar past de vorm van de samenwerking aan naargelang wat nodig is. Elk jaar wordt opnieuw gekeken welke ondersteuning past bij de fase waarin de maker zich bevindt.

Panama Pictures streeft ernaar om in 2027 een nieuwe associated artist toe te voegen aan het programma. De andere twee zullen aan het huis verbonden blijven. 

Blijf op de hoogte van onze voorstellingen Ontvang onze nieuwsbrief