Julian Vogel studeerde Psychologie en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Bern, Zwitserland voordat hij in 2015 aan de Academie voor Circus en Performance Art in Tilburg begon, met als specialisatie diabolo. Met en naast zijn circusdiscipline is Julian geïnteresseerd in dans, fysiek theater, performancekunst en muziek.

In zijn China Series presenteerde Julian een assemblage van performances, sculpturen, installaties en publicaties rond de diabolo, gemaakt van keramiek en porselein. Het was een interdisciplinair project, waar circus, dans, hedendaagse performance en sculptuur elkaar ontmoeten.

In 2024 brengt Julian zijn nieuwe solovoorstelling Ceramic Circus, waarin hij speelt met de individuele perceptie van tijd en die ervaarbaar maakt. Het werk is een eigentijdse verwijzing naar het traditionele circus en neemt zijn kwaliteiten over: het schijnbaar onmogelijke mogelijk maken, verwachtingen opbouwen en doorbreken, en magie en illusie vieren in nieuw gecreëerde werelden. Een vluchtig poëtisch gebaar dat in het geheugen blijft hangen.

Lees hier het interview met Julian Vogel over zijn associated artists-tijd bij Panama Pictures.

Artistieke zaken: Julian Vogel
Productie: Ute Classen
Medeproducenten: Festival Cirqu’Aarau, Le Plus Petit Cirque du Monde, Südpol Luzern, Festival Circolo
Ondersteund door: Kunstdrukkerij Vilnius, Berlin Circus Festival, Centre Culturel Suisse Paris, Festival Cirqu’Aarau, FUKA-Fonds Stadt Luzern, GG Stadt Luzern, ICC Santa Maria da Feira, Kulturhaus Südpol Luzern, La Maison des Jonglages Paris, La Platforme 2 Pôles Cirque en Normandie Elbeuf & Cherbourg, Le Plus Petit Cirque du Monde, Panama Pictures, ProHelvetia, Riga Circus, RKK Kanton Luzern, Station Circus Basel, Sundaymorning@ekwc
Project shortlist circusnext 2020-2021, project medegefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie.

Blijf op de hoogte van onze voorstellingen Ontvang onze nieuwsbrief