In TeaTime Company (opgericht in 2017) werken de performers en makers Hannah Rogerson, Pieter Visser en Bavo De Smedt samen.

Het trio studeerde hedendaagse dans en circus aan de Fontys Hogeschool voor Beeldende en Podiumkunsten in Tilburg. Na het ontdekken van hun wederzijdse interesses en verlangens besloten zij de krachten te bundelen en een eigen podiumkunstengezelschap op te richten.

TeaTime Company maakte in opdracht van Rotterdamse Circusstad Schooltournee in 2017 de eerste voorstelling Stick-Stok, waarmee het sinds mei 2018 meer dan honderdvijftig keer heeft opgetreden in negen landen.

Na het succes van Stick-Stok werd TeaTime onderdeel van Makershuis Tilburg. Met hun steun werd de indoorshow LINEAR gecreëerd dat in première op Festival Circolo en Theater Op De Markt.

TeaTime werd in 2020 geselecteerd als voorlopige PLAN-partner, waarmee het de mogelijkheid kreeg om onderzoek te doen en verbindingen te leggen met medewerkers. Ze werkten aan een nieuwe voorstelling met de prijswinnende maker/performer Piet Van Dycke. Daarnaast experimenteerde TeaTime Company met video en maakte het The Event met de videomakers Astrid en Roel.

In 2021 zal TeaTime deel uitmaken van de triple bill The Great Catch, een initiatief om meer Nederlands circus in de Nederlandse theaters te brengen.

“Onze virtuositeit ligt niet in de techniek achter elke beweging, maar in de gedachte achter elke beweging. We geloven sterk in verbindingen, vloeibaarheid en de schijn van eenvoud. We creëren charmant en toegankelijk werk dat complexe ideeën met zich meebrengt. We proberen onze overeenkomsten te benadrukken en onze verschillen te vieren. We creëren en we delen.”

Lees hier het interview met Teatime Company over hun associated artists-tijd bij Panama Pictures.

TeaTime Company wordt ook ondersteund door Festival Circolo en Buro Piket. Hun eerste commissie was van Circusstad Festival. Ook waren ze makers bij Makershuis Tilburg en PLAN Brabant. Hun nieuwste commissie wordt ondersteund door The National Circus Festival of Ireland en The Arts Council of Ireland. TeaTime Company is lid van The Irish Street Arts, Circus and Spectacle Network en CircusCentrum Vlaanderen. Met dank aan Circolito, Podium Bloos, De Nieuwe Vorst, United C en Dance Ireland. 

Blijf op de hoogte van onze voorstellingen Ontvang onze nieuwsbrief