TeaTime Company is het jonge circus- en danscollectief van Hannah Rogerson (Ierland), Bavo De Smedt (België) en Pieter Visser (Nederland).

Alle drie studeerden in 2017 in Tilburg af; Hannah aan de Fontys Dansacademie, Bavo en Pieter aan de circusacademie ACaPA. Hun vriendschap, nieuwsgierigheid naar hun disciplines (hedendaagse dans, jongleren en acrobatiek aan de Chinese paal) en hun wens om onderzoek te doen op het kruispunt van dans en circus waren aanleiding om na hun afstuderen TeaTime Company te starten.

TeaTime Company maakte in opdracht van Rotterdamse Circusstad Schooltournee in 2017 de eerste voorstelling Stick-Stok, waarmee het sinds mei 2018 meer dan honderdvijftig keer heeft opgetreden in negen landen.

Na het succes van Stick-Stok werd TeaTime onderdeel van Makershuis Tilburg. Met hun steun werd de indoorshow LINEAR gecreëerd dat in première op Festival Circolo en Theater Op De Markt.

TeaTime werd in 2020 geselecteerd als voorlopige PLAN-partner, waarmee het de mogelijkheid kreeg om onderzoek te doen en verbindingen te leggen met medewerkers. Ze werkten aan een nieuwe voorstelling met de prijswinnende maker/performer Piet Van Dycke. Daarnaast experimenteerde TeaTime Company met video en maakte het The Event met de videomakers Astrid en Roel.

In 2021 maakte TeaTime deel uit van de triple bill The Great Catch, een initiatief om meer Nederlands circus in de Nederlandse theaters te brengen.

Met een heel positieve beoordeling door het Fonds Podiumkunsten werd TeaTime Company in het najaar van 2022 geselecteerd voor de Nieuwe Makersregeling 2023/2024. Met deze subsidie voor beginnende talentvolle makers gaat Panama Pictures, naast een aantal inspirerende coaches, de TeaTime-performers Hannah Rogerson, Bavo De Smedt en Pieter Visser de komende twee jaar begeleiden op het gebied van dramaturgie, creatie, marketing, communicatie en productie.

“Onze virtuositeit ligt niet in de techniek achter elke beweging, maar in de gedachte achter elke beweging. We geloven sterk in verbindingen, vloeibaarheid en de schijn van eenvoud. We creëren charmant en toegankelijk werk dat complexe ideeën met zich meebrengt. We proberen onze overeenkomsten te benadrukken en onze verschillen te vieren. We creëren en we delen.”

In 2023 presenteerde TeaTime Company de nieuwe voorstelling Ripple waarin ze ’the ripple effect’ onderzoeken, waarbij een kleine draai aan de staart van de spiraal een enorm effect heeft op de speler aan het einde van de spiraal. De voorstelling refereert daarbij aan de impact die al onze keuzes hebben, bedoeld én onbedoeld. Zoals natuurlijke krachten leiden tot trillingen en rimpelingen in het water. Zo veroorzaken onze keuzes deze ook in relaties, gedachten en ervaringen, en hebben ze consequenties voor anderen. 

Lees hier het interview met Teatime Company over hun associated artists-tijd bij Panama Pictures.TeaTime Company wordt ook ondersteund door Festival Circolo en Buro Piket.

Blijf op de hoogte van onze voorstellingen Ontvang onze nieuwsbrief