Sinds begin dit jaar bivakkeren Hannah Rogerson, Bavo De Smedt en Pieter Visser van TeaTime Company bij Panama Pictures. Als associated artists worden ze geholpen bij de ontwikkeling van hun circus- en dansgezelschap. “Dit is een heel grote kans voor ons, een eer. Een gezelschap leiden is namelijk wel iets anders dan performen”.

Ze studeerden samen, aan de Fontys in Tilburg: Hannah moderne dans, Bavo en Pieter circus en performance art. En ze raakten zo geïnteresseerd in elkaars disciplines dat hun vriendschap rond 2017 uitmondde in TeaTime Company. Hannah: “Het begon heel open en puur. We wilden niet drie disciplines naast elkaar, maar iets nieuws creëren. Een hybride, interdisciplinaire overlap. Bovendien houden we alle drie van onderzoeken en ontdekken. We improviseren graag, willen nieuwe vormen uitproberen.

Zo ontstond Stick-Stok, een spannende, snelle evenwichtsact met stokken. Coach van de voorstelling: Pia Meuthen. Pieter: “Onze taal is mede gevormd door Pia. Zij heeft twintig jaar ervaring en we zijn grote fans van Panama Pictures. Dus toen Pia ons vroeg om associated artists te worden, waren we super enthousiast. Dit is een heel grote kans voor ons, een eer.”

Wat ‘krijgen’ ze als associated artists? Bavo: “Een gezelschap leiden is wel iets anders dan performen. Er komt van alles bij kijken: productie, communicatie, contracten, personeelsbeleid. Welke verplichtingen heb je? Wat betekent het om een team te hebben? Hoe vorm je een netwerk? Waar vraag je subsidies aan? Al die praktische zaken zochten we voorheen zelf uit, en dat koste ons heel veel tijd en energie. Nu we samenwerken, kunnen we het met de hele ploeg van Panama Pictures bespreken.”

Pieter: “We hebben ook veel fysieke vragen. De performers van Panama Pictures zijn heel goed. Door samen in de studio te werken, feedback te krijgen bij repetities en workshops bij te wonen, kunnen we veel van ze leren.” Hannah: “Maar ook de ontwikkeling van onze artistiek visie leggen we voor. Hoe kunnen we ons gezelschap laten groeien? Welke kant willen we op? En hoe structureren we dat? Met de adviezen en kennis van het Panama Pictures-team kunnen we TeaTime Company stabieler maken, duurzamer. In deze twee jaar als associated artists krijgen we de mogelijkheid om meer te leren dan in tien jaar zelf zoeken.”

TeaTime Company wordt ook ondersteund door Festival Circolo en Buro Piket.


Bij de voorstellingen van Panama Pictures zijn heel veel enthousiaste en kundige makers betrokken, voor en achter de schermen. Samen vormen zij ons gezelschapHier lees je hun (en dus onze) verhalen.

Blijf op de hoogte van onze voorstellingen Ontvang onze nieuwsbrief