Dynamisch, ongepolijst en bij vlagen spectaculair, maar tegelijkertijd ook kwetsbaar en intiem. Panama Pictures maakt voorstellingen op het snijvlak van dans en circus waarin de disciplines moeiteloos in elkaar overvloeien en persoonlijke verhalen letterlijk in beweging komen.

Mijn voorstellingen vertellen nooit een verhaal van a tot z. Ik wil ruimte creƫren voor de toeschouwer om zelf met de verhaalelementen aan de haal te gaan. De dansers en acrobaten zetten de sfeer neer, het publiek bepaalt vervolgens welke betekenis zij daaraan geven.

Pia Meuthen, choreograaf

Signatuur

De signatuur van Pia Meuthen kenmerkt zich door de souplesse waarmee ze dans en circus verweeft tot een nieuwe fysieke taal. Een taal die de acrobatische toeren omarmt maar de nadruk niet op de technische hoogstandjes legt. Haar choreografieƫn ogen haast terloops met een onnadrukkelijke regie. Maar het is allemaal nauwkeurig gezet. Elke beweging is zorgvuldig gekozen en zodanig gecomponeerd dat het overkomt alsof het ter plekke ontstaat en het verhaal zich als vanzelf ontvouwt. In haar producties maakt zij de toeschouwer deelgenoot van haar kijk op sociale codes en menselijke verhoudingen. Ze laat werelden zien die herkenbaar zijn voor de toeschouwer, maar ook ruimte laten voor eigen interpretaties. Haar inspiratie vindt Pia Meuthen in literatuur, sociologie en in de nauwe samenwerking met haar cast.

Voorstellingen

Panama Pictures produceert ieder jaar een avondvullende voorstelling die langs nationale en internationale podia en festivals reist. Daarnaast maakt het gezelschap het hele jaar door kort werk dat wordt ingezet op bijzondere speelplekken en locaties buiten het theater. Een ander terugkerend element zijn de Road to Panama avonden waarop Panama Pictures het korte werk gebundeld presenteert. Ook herneemt Panama Pictures regelmatig succesvolle producties uit eerdere jaren.

Panama Pictures is huisgezelschap van de Verkadefabriek.