Het artistieke team neemt een essentiële plek in binnen het werk van ons gezelschap.

Al meer dan vijftien jaar werkt Pia Meuthen succesvol samen met componisten Strijbos & van Rijswijk, kostuumontwerper Sanne Reichert, dramaturg Angelique Willkie en assistent choreografie & trainer Miquel de Jong.

In 2017 is scenograaf Sammy van den Heuvel toegetreden tot het artistieke team. Met zijn achtergrond in architectuur is hij de ideale partner om richting te geven aan de nieuwe ontwikkeling naar grote architectonische decors die het fysiek van de performers bepalen.

Bart Verzellenberg heeft zich de afgelopen jaren binnen het gezelschap kunnen ontwikkelen tot een veelbelovende lichtontwerper.

Meer dan alleen een team van medewerkers, zijn het inspirerende kunstenaars die hun autonome ideeënwereld in dienst stellen van de gezamenlijke productie om een ‘Gesamtkunstwerk’ te maken, waarin de disciplines samenvloeien en elkaar versterken. Co-creatie is daarbij een sleutelbegrip.


Miquel de Jong, assistentie choreografie & training

Na zijn carrière als danser bij gerenommeerde gezelschappen zoals Opera de Lyon, Russel Maliphant en Angelin Prelojkaij heeft Miquel de Jong ruime ervaring als docent opgedaan. Miquel de Jong heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld: improXchange die improvisatietechnieken combineert met contactwerk, partnering-technieken, martial arts en compositie tools. Zijn trainingen leggen de basis voor het bewegingsvocabulaire van de voorstelling van Panama Pictures.


Strijbos & Van Rijswijk, muziekcompositie

Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk vormen een componisten duo dat nationaal en internationaal succesvol werk voor dans en theater en maakt. Hun autonome werk bestaat uit een variëteit aan elektro-akoestische composities voor concertuitvoeringen als ook diverse klankinstallaties. Over een periode van meer dan 15 jaar werken zij intensief samen met Pia Meuthen aan voorstellingen waarin muziek en beweging gelijktijdig gecreëerd worden en evenwichtige dragers zijn van intentie, emotie en sfeer van de voorstelling.

Sanne Reichert, kostuumontwerp

Sanne Reichert, afgestudeerd aan de Kunstacademie Den-Bosch richting Mode is een ontwerper met ruime theater-, film- en styling- ervaring. Haar kostuums kenmerken zich door een realistische toon met een mooie twist en een bijzonder kleurenpalet.

Angelique Willkie, dramaturgie

Al sinds meerdere jaren begeleidt deze inspirerende dramaturge, danseres, zangeres en docente het ontstaansproces van de voorstellingen van Panama Pictures. Angelique Willkie is tegenwoordig docent aan de Concordia University in Montréal. Daarvoor was zij als coördinatrice en docente verbonden aan ESAC de gerenommeerde Belgische circusschool. Naast haar ruime ervaring als danseres en docent voor bekende choreographen zoals Wim Vandekeybus en Alain Platel, heeft Angelique Willkie ook gewerkt met talrijke circus gezelschappen.

Sammy Van den Heuvel, scenografie

Sammy Van den Heuvel studeerde architectuur en scenografie in Antwerpen. Na zijn studies assisteerde hij Annette Kurz aan het Thalia Theater Hamburg en Marina Abramović aan Opera Ballet Vlaanderen. Sinds 2015 creëert hij eigen scenografieën voor theater, dans en muziektheater, o.a. aan het Luzerner Theater, Opera Ballet Vlaanderen, Theater Freiburg en het Center for Contemporary Opera New York. Go north and see what those strangers do was zijn eerste samenwerking met Panama Pictures. De door Sammy Van den Heuvel gecreëerde ruimtes stellen de performers voor inspirerende fysieke uitdagingen en geven zo mee vorm aan de bewegingstaal van de voorstellingen.

Bart Verzellenberg, all-round theatertechnicus en lichtontwerper

Na het afronden van de studie Theatertechniek aan het Grafisch Lyceum in Amsterdam (2002) heeft Bart gewerkt bij verschillende theaters en gezelschappen (o.a. Stadsschouwburg Eindhoven, Het Zuidelijk Toneel, De NWE Vorst). In 2009 startte hij z’n onderneming Raidho Productions, om zo als freelancer meer betrokken te zijn bij het creatieve proces, met name bij het lichtontwerp. Sinds 2016 werkt Bart met veel plezier met Panama Pictures, als hoofd techniek en lichtontwerper. Met zijn lichtontwerpen wil Bart het rauwe en ongepolijste karakter van de voorstellingen ondersteunen en versterken.