Pia Meuthen werkt met een artistiek team. We stellen ze kort voor:

Miquel de Jong, assistentie choreografie & training

Na zijn carrière als danser bij gerenommeerde gezelschappen zoals Opera de Lyon, Russel Maliphant en Angelin Prelojkaij heeft Miquel de Jong ruime ervaring als docent opgedaan. Miquel de Jong heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld: improXchange die improvisatietechnieken combineert met contactwerk, partnering-technieken, martial arts en compositie tools. Zijn trainingen leggen de basis voor het bewegingsvocabulaire van de voorstelling van Panama Pictures.

 

Strijbos & Van Rijswijk, muziekcompositie

Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk vormen een componisten duo dat nationaal en internationaal succesvol werk voor dans en theater en maakt. Hun autonome werk bestaat uit een variëteit aan elektro-akoestische composities voor concertuitvoeringen als ook diverse klankinstallaties. Over een periode van meer dan 15 jaar werken zij intensief samen met Pia Meuthen aan voorstellingen waarin muziek en beweging gelijktijdig gecreëerd worden en evenwichtige dragers zijn van intentie, emotie en sfeer van de voorstelling.

 

Sanne Reichert, kostuumontwerp

Sanne Reichert, afgestudeerd aan de Kunstacademie Den-Bosch richting Mode is een ontwerper met ruime theater-, film- en styling- ervaring. Haar kostuums kenmerken zich door een realistische toon met een mooie twist en een bijzonder kleurenpalet.

 

Angelique Willkie, dramaturgie

Al sinds meerdere jaren begeleidt deze inspirerende dramaturge, danseres, zangeres en docente het ontstaansproces van de voorstellingen van Panama Pictures. Angelique Willkie is tegenwoordig docent aan de Concordia University in Montréal. Daarvoor was zij als coördinatrice en docente verbonden aan ESAC de gerenommeerde Belgische circusschool. Naast haar ruime ervaring als danseres en docent voor bekende choreographen zoals Wim Vandekeybus en Alain Platel, heeft Angelique Willkie ook gewerkt met talrijke circus gezelschappen.

 

Sammy van den Heuvel, scenografie

Sammy van den Heuvel studeerde architectuur en scenografie in Antwerpen. Na zijn studie trok hij naar Duitsland waar hij vormgever Annette Kurz assisteerde en verschillende eigen scenografieën ontwikkelde o.a.bij het Thalia Theater, de Bayerische Staatsoper München en het Schauspielhaus Kiel. ‘Go north and see what those strangers do’ is zijn eerste samenwerking met Panama Pictures.