Pia Meuthen (Duisburg, 1972) volgde haar dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Fontys Dansacademie in Tilburg. Sinds haar afstuderen werkt ze als freelance choreograaf en maakte Pia Meuthen voorstellingen voor diverse Nederlandse werkplaatsen, productiehuizen en gezelschappen. In 2002 heeft zij Panama Pictures opgericht waar zij artistiek leider en choreograaf is.

Erkenning

Haar werk wordt zowel nationaal als internationaal opgepikt en beloond met selecties voor diverse dansnetwerken zoals Modul-dance en Aerowaves. Ook werd Pia Meuthen meerdere keren uitgenodigd voor buitenlandse residenties, onder andere bij the Place in Londen en Tanzhaus NRW in Düsseldorf.

Het gerenommeerde Europese dansmagazine Tanz eerde Pia in 2014 met de titel ‘Hoffnungsträger Tanz’ en schreef: ‘Pia Meuthen overtuigt als fijnzinnige observator.’

Met haar gezelschap Panama Pictures is zij een graag geziene gast op festivals in Duitsland, Noorwegen, Spanje, Zwitserland, Polen, Engeland, Oostenrijk, China, Maleisië en Indonesië.

Ondersteuning jonge makers

Pia Meuthen zet zich graag in voor de ontwikkeling van jonge dans en circus makers. Ze is als gastdocent verbonden aan de Fontys Dansacademie in Tilburg en coacht daarnaast regelmatig studenten en jonge professionals bij het maken van eigen werk.