Choreograaf Pia Meuthen richt in 2002 Panama Pictures op. Ondersteund door werkplaatsen en productiehuizen krijgt zij de kans om haar signatuur verder te ontwikkelen en Panama Pictures op de kaart te zetten.

In 2009 wordt zij met Panama Pictures huischoreograaf van Danshuis Station Zuid. Haar werk wordt internationaal opgepikt en beloond met selecties voor diverse dansnetwerken zoals Moduldance en Aerowaves. Ook wordt Pia meerdere keren uitgenodigd voor buitenlandse residenties, onder andere bij the Place in Londen en Tanzhaus NRW in Düsseldorf.

Nieuwe artistieke koers

Nadat Danshuis Station Zuid eind 2012 de deuren sluit, maakt Panama Pictures op eigen kracht een succesvolle doorstart en wordt huisgezelschap van de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch. Pia Meuthen en zakelijk leider Mieke Lamar geven een nieuwe visie vorm die zich richt op de integratie van dans en circus.

Panama Pictures ontwikkelt zich in relatief korte tijd tot een levendig en eigenzinnig gezelschap dat met haar voorstellingen en (educatieve) projecten actief bijdraagt aan de ontwikkeling van dans en circus. Door de nieuwe artistieke koers weet Panama Pictures een geheel eigen plek te veroveren in de nationale en internationale dans- en circuswereld met voorstellingen in o.a. China, Polen, Duitsland, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Indonesië en Maleisië.

Sinds 2017 wordt het gezelschap structureel ondersteund door het landelijke Fonds Podiumkunsten, de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Blijf op de hoogte van onze voorstellingen Ontvang onze nieuwsbrief