En toen verdreef op Prinsjesdag een heldere zon de donkere wolken die eerder boven Panama Pictures en nog zo’n 70 culturele instellingen hingen.

De minister van OCW maakte namelijk bekend 15 miljoen extra beschikbaar te stellen voor het Fonds Podiumkunsten. Waarmee al die instellingen die een positief advies ontvingen, maar waarvoor het FPK-budget eerder ontoereikend was, alsnog meerjarig gesubsidieerd zullen worden.

Toch geld voor Panama Pictures dus. En daarmee zekerheid voor de komende vier jaar.

En dus zijn we opgelucht en blij. Kunnen we door met waarmee we zo graag en goed bezig zijn: producties maken met een bijzondere verschijningsvorm*. En verder met onze duidelijk stimulerende rol voor ontwikkeling van het genre*.

* Uit advies FPK

Blijf op de hoogte van onze voorstellingen Ontvang onze nieuwsbrief