Panama Pictures nodigde beeldend kunstenaar Isabel Cordeiro, verticaal danscollectief Ropes Aligned en geluidskunstenaar Gemma Luz Bosch (van het Amsterdamse dans- en performanceplatform WhyNot) uit om twee weken te komen repeteren in onze studio. 

Aan het einde van hun residency, op vrijdag 25 augustus om 17.00 uur, presenteren zij de try-out van Unfolding Multitude, een co-creatie waarin beeldende kunst, luchtdans en keramische klanken samenkomen en de zwaartekracht wordt getart. 

Wat is die pulserende en zoemende kluwen daar boven in de lucht? Een soort organisme? Een struik, een zee-egel, een zwerm bijen?

Het is een veelvoud, een schare, een collectief. Een zwevende verstrengeling van lichamen en touwen. Ze houden elkaar vast en verknopen ledematen en handen en hoofden en oksels en tenen en polsen. Zachtjes worstelend zoeken ze steun en bieden ze elkaar rust.

Een langzame afdaling volgt en de verstrengeling ontrafelt de lichamen één voor één. Terwijl ze aan de stevige touwen trekken – de navelstreng, de tentakel, de kundalini – onthullen de lichamen hun individualiteit. Die individualiteit wordt uitgedrukt in geluid, dans en in hoe ze het omringende porselein betrekken. De intelligentie van de kluwen wordt op die manier langzaam aan ons duidelijk gemaakt.

Iedereen is van harte welkom om de try-out van Unfolding Multitude op vrijdag 25 augustus om 17.00 uur in de Panama Pictures-studio (Beverspijken 5c, 5221 EE ‘s-Hertogenbosch) te komen bekijken. De presentatie duurt ongeveer dertig minuten en wordt afgesloten met een nagesprek.

Blijf op de hoogte van onze voorstellingen Ontvang onze nieuwsbrief