Artistiek team

Choreograaf

Pia Meuthen

Pia Meuthen volgde haar dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Fontys Dansacademie in Tilburg. Na haar afstuderen in 1997 maakte ze voorstellingen voor diverse Nederlandse werkplaatsen, productiehuizen en gezelschappen.
In 2002 heeft zij Panama Pictures opgericht. Pia Meuthen heeft de artistieke leiding over het gezelschap en tekent voor de choreografieën. Daarnaast is zij als gastdocent verbonden aan Fontys Dansacademie in Tilburg.
Pia Meuthen maakt werk op het snijvlak van dans en circus. Haar cross-overs onderscheiden zich door de souplesse waarmee ze de disciplines verweeft tot een nieuwe fysieke taal. ‘Tanz’ het gerenommeerde Europese dansmagazine eert haar in 2014 met de titel ‘Hoffnungsträger Tanz’.

Assistentie choreografie & training

Miquel de Jong

Na zijn carrière als danser bij gerenommeerde gezelschappen zoals Opera de Lyon, Russel Maliphant en Angelin Prelojkaij heeft Miquel de Jong ruime ervaring als docent opgedaan. Miquel de Jong heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld: improXchange die improvisatietechnieken combineert met contactwerk, martial arts en compositie tools. Zijn trainingen leggen de basis voor het bewegingsvocabulaire van de voorstelling van Panama Pictures.

Muziekcompositie

Strijbos & Van Rijswijk

Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk vormen een componisten duo dat nationaal en internationaal succesvol werk voor dans en theater en maakt. Hun autonome werk bestaat uit een variëteit aan elektro-akoestische composities voor concertuitvoeringen als ook diverse klankinstallaties. Over een periode van meer dan 10 jaar werken zij intensief samen met Pia Meuthen aan voorstellingen waarin muziek en beweging gelijktijdig gecreëerd worden en evenwichtige dragers zijn van intentie, emotie en sfeer van de voorstelling.

Kostuumontwerp

Sanne Reichert

Sanne Reichert, afgestudeerd aan de Kunstacademie Den-Bosch richting Mode is een ontwerper met ruime theater-, film- en styling- ervaring. Haar kostuums kenmerken zich door een realistische toon met een mooie twist en een bijzonder kleurenpalet.

Dramaturgie

Angelique Willkie

Al sinds meerdere jaren begeleidt deze inspirerende dramaturge, danseres, zangeres en docente het ontstaansproces van de voorstellingen van Panama Pictures. Angelique is tegenwoordig docent aan de universiteit in Montréal? daarvoor was als coördinatrice en docente verbonden aan ESAC de gerenommeerde Belgische circusschool. Naast haar ruime ervaring met vermaarde dansgezelschappen zoals Vandekeybus en Alain Platel heeft Angelique met diverse circusgezelschappen gewerkt.

Blijf op de hoogte van onze voorstellingen Ontvang onze nieuwsbrief