Minutenlang hangt hij aan één arm, cirkelend, haast zwevend lijkt hij de zwaartekracht te overwinnen. Hij strekt zich richting de grond en landt zacht op de schouders van zijn tegenspeler. A Sense of Perspective is een duet van aerial strap artiest Tarek Rammo en danser Francesco Barba.

Een ontmoeting tussen grond en lucht die op een herinnering lijkt, soms vluchtig dan weer intens. Het gebruik van de aerial straps maakt de ervaring van tijd bijna tastbaar. Een vloeiende, stroperige tijd die de bewegingen versnelt en vertraagt en je meezuigt in het verhaal van deze twee mannen die terugblikken op hun vriendschap.

Met Panama Pictures ontwikkelt choreograaf Pia Meuthen een nieuwe en authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, maar met een natuurlijke souplesse waarbij dans en circus naadloos in elkaar overvloeien. De voorstellingen worden gedragen door de persoonlijkheden van haar charismatische performers; een internationale cast bestaande uit dansers en acrobaten met verschillende leeftijden en achtergronden. Panama Pictures werkt vanuit Nederland maar veroverde ook een internationale plek met selecties voor diverse dansnetwerken, buitenlandse residenties en voorstellingen in o.a. Duitsland, Polen, Rusland, Noorwegen, Spanje, Indonesië, Maleisië en China.

In 2018 ontvangt Pia Meuthen, de Cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. De jury roemt haar unieke en indrukwekkende oeuvre. “Pia Meuthen heeft Brabant verrijkt met zinnenprikkelende voorstellingen van ongekende zeggingskracht”, aldus juryvoorzitter Esmeralda Huizen.