Vijf mannen en een vrouwelijke sopraan leveren een explosieve mix van dans, acrobatiek en klassieke zang. In ALPHA – de nieuwe wildernis legt choreograaf Pia Meuthen de lichaamstaal van managers onder een vergrootglas. Scherp observerend en met bevrijdende ironie legt de voorstelling de honger naar macht bloot. 

Vol prachtige dans, humor en geweldige zang. Alpha-de nieuwe wildernis gaat voorbij aan simpele entertainmentwaarden, maar gaat ze zeker niet uit de weg. (Brabants Dagblad)

 Jacht naar de macht

Sinds het begin van de financiële crisis weten we hoeveel invloed het gedrag van bankiers, bestuurders en andere topmannen op ons dagelijks leven heeft. In ALPHA – de nieuwe wildernis onderzoekt Meuthen de omgangsvormen binnen het ‘old boys network’ en trekt ze trefzeker een parallel met de wereld van de mensapen. Zonder te moraliseren laat ze in deze voorstelling zien hoe dun de laag beschaving soms kan zijn.

 Grens tussen mens en dier

Drie dansers en twee Chinese pole acrobaten wervelen over het decor, klimmen op palen, glijden ervan af en balanceren op elkaars lijven. De grens tussen mens en dier vervaagt. Kijk je naar een verhitte discussie tussen topmanagers of naar een stel ruziënde apen? En wat schuilt er eigenlijk achter het verlangen naar macht?

Pia Meuthen en haar artistieke team lieten zich voor ALPHA – de nieuwe wildernis onder andere inspireren door de achtergronden van de bankencrisis, analyses van het gedrag van mannen in topfuncties en het werk van de wereldberoemde primatoloog Frans de Waal. Het componistenduo Strijbos & Van Rijswijk schreef speciaal voor deze voorstelling een nieuwe compositie die live gezongen wordt door sopraan Linde Schinkel.

Een rilling over je rug vanwege de inhoud.” (…) “Meuthen heeft de titel van deze voorstelling bijzonder goed gekozen. De stuk voor stuk prachtige spelers -allemaal met baard om viriliteit te accentueren – tonen in extreme bewegingen de lichaamstaal van zakenlieden, managers, machthebbers. (www.circus.nu)

 

Blijf op de hoogte van onze voorstellingen Ontvang onze nieuwsbrief