Op 10 juni organiseren we een masterclass gericht op duetten/partnering, voor professionele dansers, acrobaten en studenten. De masterclass is een mix van een technische en een improvisatorische benadering van partnerwerk. Miquel de Jong, Tarek Rammo en Francesco Barba begeleiden de deelnemers en delen hun kennis.

Wanneer zaterdag 10 juni 2023, 10:30 – 17:00 uur
Waar studio van Panama Pictures, Beverspijken 5c, 5221 EE ‘s-Hertogenbosch
Voor dansers en acrobaten/ circusartiesten – studenten en professionals
Inschrijven: vóór 5 juni, door een e-mail te sturen naar info@panamapictures.nl met je naam en een korte beschrijving van je bewegingsachtergrond. 
Kosten (inclusief veganistische lunch) professionals € 50 / studenten € 25 

Miquel de Jong is choreografisch assistent en bewegingscoach van Panama Pictures. Hij traint de performers en werkt nauw samen met choreografe Pia Meuthen. Daarnaast werkt hij als danser, rolfer en docent en geeft hij workshops in vele landen zoals Rusland, Spanje, Duitsland en China. Zijn danscarrière begon bij het Scapino Ballet en bracht hem vervolgens naar Frankrijk waar hij als eerste solist werkte bij het gerenommeerde moderne dansgezelschap L’Opera de Lyon en Ballet Preljocaj, en later naar Londen waar hij danste voor choreograaf Russell Maliphant. Door het inspirerende werk met Russell kwam hij in contact met verschillende bewegingsstijlen en -technieken zoals improvisatie, contactimprovisatie, capoeira, acrobatiek en body-mind technieken zoals yoga, thai chi, rolfing en meditatie. Zijn kijk op dans en beweging veranderde volledig en leidde ertoe dat hij zijn eigen methode ontdekte voor het onderwijzen van improvisatie en instant compositie: improXchange. 

Tarek Rammo is in 2017 bij Panama Pictures gekomen en speelt sindsdien een belangrijke rol in het werk. Hij is voormalig turner en afgestudeerd aan Codarts Circus Arts in Rotterdam. Tarek is een multidisciplinaire circusartiest, gespecialiseerd in luchtbanden en acrobatische bewegingen, en heeft gewerkt voor gezelschappen als Cirque du Soleil, de 7 Vingers, André Gingras / DanceWorks Rotterdam en Ulrike Quade. Tarek maakt ook eigen werk onder de naam TK circus, geeft les bij Codarts Circus Arts en masterclasses en lezingen in binnen- en buitenland. 

Francesco Barba begon zijn danscarrière in Italië waar hij capoeira, hedendaagse dans en contactimprovisatie beoefende. Hij vervolgde zijn dansstudie in Nederland aan de Theaterschool in Amsterdam. Na zijn afstuderen werkte Francesco als moderne danser voor verschillende bekende choreografen en gezelschappen in binnen- en buitenland, zoals Gabriella Maiorino, Liat Waysbort, Giulio D’Anna en Staatstheater Kassel (Duitsland). In 2014 trad hij toe tot Panama Pictures. Zijn bijdrage aan de voorstellingen van Panama Pictures is van groot belang voor de ontwikkeling van het werk.

 

Blijf op de hoogte van onze voorstellingen Ontvang onze nieuwsbrief