Naast de voorstelling The Future is not what it used to be is Panama Pictures bezig met het ontwikkelen van een audiovisuele installatie in een theatrale setting: The Future is not what it used to be / Part One.

Bezoekers wandelen bij Part One één voor één door de ruimte en komen tegenover vijf levensgrote projecties te staan. Ieder scherm toont beelden van één danser/acrobaat.

De geprojecteerde films brengen je dichtbij de performer. Soms zoomen ze in op een krachtig detail, dan werken ze met een gekanteld perspectief waardoor het bijna voelt alsof je naast de performers boven een afgrond hangt.

De uitdijende tijd wordt tastbaar in beweging. Een pulserende beweging lijkt te worden doorgegeven van scherm naar scherm. De tijd is niet te stoppen en de beweging evenmin.

De soundtrack – een sterke partner van de beelden – bestaat uit een mix van muziek, stemmen en geluid, waarbij analoge synthesizer en gitaar centraal staan. De stemmen van de performers laten tekstflarden hoor, aangevuld worden met geluiden veroorzaakt door hun bewegingen, hun voetstappen en hun ademhaling. De audio is zo opgesteld en bestuurd dat het een ruimtelijke ervaring voor de bezoeker geeft. De plek waar je staat, bepaalt wat je hoort.

Met Future is not what it used to be / Part One kiest Panama Pictures voor een nieuwe, ‘coronaproof’ presentatievorm waarin de inhoud van de oorspronkelijke voorstelling zodanig wordt vertaald naar beweging, video, soundtrack en inrichting van de ruimte dat je wordt ondergedompeld in een nieuw universum – een unieke ervaring.  

The Future is not what it used to be / Part One is van 21 augustus t/m 5 september te ervaren in de expositieruimte van het Werkwarenhuis aan de Tramkade in ‘s-Hertogenbosch.

Openingstijden: vr 21 t/m zo 23 augustus, do 27 t/m zo 30 augustus, do 3 t/m za 5 september | 16.00 – 20.00 uur | Entreeprijs: € 3,50 | Kaartverkoop bij Werkwarenhuis

Blijf op de hoogte van onze voorstellingen Ontvang onze nieuwsbrief