Panama Pictures staat voor intensieve samenwerkingen en richt zich sterk op de binding met haar publiek en op langdurige partnerships met haar podia en stakeholders.

Panama Pictures kiest bewust voor het produceren van werk voor verschillende circuits. Naast het reguliere theatercircuit met vlakkevloer-, midden- en grote zalen maakt Panama Pictures ook voorstellingen voor locaties en festivals.

Vertrekkend vanuit een stevige lokale en regionale basis reikt het werk van het gezelschap tot ver buiten Nederland. De voorstellingen van Panama Pictures gaan in première in ‘s-Hertogenbosch, zijn veel te zien in Noord-Brabant, maar maken ook deel uit van – en hebben betekenis in – een (inter)nationaal dans- en circuslandschap.

Het gezelschap weet haar positie bekrachtigd door de intensieve samenwerking met haar stakeholders: thuistheater Verkadefabriek, podium- en ketenpartner Festival Circolo, kernpodium De Kring Roosendaal, coproducent en huiscomponisten Strijbos & Van Rijswijk, ketenpartner Vooropleiding Hedendaagse Dans (VHD), sponsor Stagelight en de ketenpartners in het kunstvakonderwijs waaronder Fontys Dansacademie, Fontys Academy for Circus and Performance Art (ACaPA) en Codarts (Codarts Circus Arts).

Ook is Panama Pictures lid van de belangenverenigingen NAPK, De Kunst van Brabant en Circuspunt.

Panama Pictures deelt haar kennis graag met jonge performers en makers en investeert in het begeleiden van jonge talenten. Met voortdurend onderzoek verlegt het gezelschap de grenzen van dans en circus en levert het belangrijke impulsen voor de artistieke ontwikkeling van beide disciplines.

De professioneel ingerichte studio in ’s-Hertogenbosch is de creatieplek van het gezelschap maar biedt daarnaast ook ruimte aan residenties, coaching en workshops. De Bossche thuisbasis fungeert hiermee als plek waar regionale en (inter)nationale talenten in en uitvliegen.


Subsidiënten

Sinds 1 januari 2017 wordt Panama Pictures structureel gesubsidieerd door Fonds Podiumkunsten en de provincie Noord-Brabant; vanaf 2018 ook door de gemeente ‘s-Hertogenbosch.


Coproducenten Strijbos & Van Rijswijk

Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk vormen een nationaal en internationaal succesvol componistenduo dat autonoom en toegepast werk maakt voor dans en theater.

Panama Pictures en Strijbos & Van Rijswijk zijn sinds meer dan vijftien jaar vaste samenwerkingspartners. Die langdurige inspirerende artistieke samenwerking is van groot belang voor de ontwikkeling van het werk en vindt zijn weerklank op financieel en organisatorisch vlak. Strijbos & van Rijswijk is vaste coproducent van de avondvullende voorstellingen van Panama Pictures. Ook zetten de componisten hun geluidstechnische expertise in om een optimale kwaliteit te bereiken.

Subsidiënten

subsidiënt

Fonds Podiumkunsten

subsidiënt

Provincie Noord-Brabant

subsidiënt

Gemeente 's-Hertogenbosch