Panama Pictures staat voor intensieve samenwerkingen; we richten ons sterk op de binding met ons publiek én op langdurige partnerships met onze podia en stakeholders.

We kiezen bewust voor het produceren van werk voor verschillende circuits. Naast het reguliere theatercircuit met vlakkevloer-, midden- en grote zalen maakt Panama Pictures ook voorstellingen voor locaties en festivals.

Vertrekkend vanuit een stevige lokale en regionale basis reikt ons werk tot ver buiten Nederland. Onze voorstellingen gaan in première in ‘s-Hertogenbosch, zijn veel te zien in Noord-Brabant, maar maken ook deel uit van (en hebben betekenis in) een (inter)nationaal dans- en circuslandschap.

We weten onze positie bekrachtigd door de intensieve samenwerking met onze stakeholders: thuistheater Verkadefabriek, podium- en ketenpartner Festival Circolo, coproducent en huiscomponisten Strijbos & Van Rijswijk, ketenpartner Vooropleiding Hedendaagse Dans (VHD), sponsor Stagelight en de ketenpartners in het kunstvakonderwijs waaronder Fontys Dansacademie, Fontys Academy for Circus and Performance Art (ACaPA) en Codarts (Codarts Circus Arts).

Ook is Panama Pictures lid van de belangenverenigingen NAPK, De Kunst van Brabant en Circuspunt.

We delen onze kennis graag met jonge performers en makers en investeren in het begeleiden van jonge talenten. Met voortdurend onderzoek verleggen we (zo) de grenzen van dans en circus en leveren we belangrijke impulsen voor de artistieke ontwikkeling van beide disciplines.

Onze professioneel ingerichte studio in ’s-Hertogenbosch is de creatieplek van het gezelschap maar biedt daarnaast ook ruimte aan residenties, coaching en workshops. De Bossche thuisbasis fungeert hiermee als plek waar regionale en (inter)nationale talenten in en uitvliegen.

Subsidiënten
Sinds 1 januari 2017 wordt Panama Pictures structureel gesubsidieerd door Fonds Podiumkunsten en de provincie Noord-Brabant; vanaf 2018 ook door de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Coproducenten Strijbos & Van Rijswijk
Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk vormen een nationaal en internationaal succesvol componistenduo dat autonoom en toegepast werk maakt voor dans en theater.

Panama Pictures en Strijbos & Van Rijswijk zijn sinds meer dan vijftien jaar vaste samenwerkingspartners. Die langdurige inspirerende artistieke samenwerking is van groot belang voor de ontwikkeling van het werk en vindt zijn weerklank op financieel en organisatorisch vlak. Strijbos & van Rijswijk is vaste coproducent van onze avondvullende voorstellingen. Ook zetten de componisten hun geluidstechnische expertise in om een optimale kwaliteit te bereiken.

subsidiënt

Fonds Podiumkunsten

subsidiënt

Provincie Noord-Brabant

subsidiënt

Gemeente 's-Hertogenbosch

coproducent

Strijbos & Van Rijswijk

Blijf op de hoogte van onze voorstellingen Ontvang onze nieuwsbrief