We zijn onsterfelijk zolang we leven.

In Vanishing Point ontrafelt een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, wat het betekent om ouder te worden.


Het verleden groeit, de toekomst krimpt. In hoeverre ben je nog diegene die je ooit was? Er komt een moment dat je steeds meer in de marges terechtkomt en het pulserende leven zich elders lijkt te bevinden. De kwetsbaarheid van je lichaam wordt tastbaar en alles vertraagt.

Vanishing Point is een intieme zoektocht naar vergankelijkheid. Een poëtische beeldenreeks met een grote fysieke impact, over het verlangen naar het stopzetten van de tijd. Met als stip op de horizon het verdwijnpunt, waar al ons streven samenkomt. Maar waar ook alles verdwijnt…

Vanishing Point speelt zich af in een gefragmenteerde, architectonisch vormgegeven ruimte met ronde en rechte muren, hoeken en doorgangen die spelen met extreme perspectieven en contrasten. Een niemandsland waar de performers verdwijnen en verschijnen, waar ze wankelen, spelen met de risico’s, het lot tarten. Waar hun lichamen – klimmend, hangend, balancerend – haperen én niet te temmen zijn.

Als geen ander gezelschap weet Panama Pictures dans met acrobatiek en live muziek te vervlechten tot een meeslepende mix. De soundtrack van Vanishing Point is een nieuwe, spannende compositie van huiscomponisten Strijbos & van Rijswijk en Davide Bellotta, met in de hoofdrol een door Davide Bellotta en muzikant Budy Mokoginta live bespeelde modulaire analoge synthesizer; met de ‘oude’, onvoorspelbare techniek ervan wekken ze nieuwe beats tot leven, gecombineerd met live gitaarmuziek en soundscapes.

Panama Pictures brengt in 2023 in Theaters Tilburg, Meervaart Theater, Parktheater Eindhoven, Stadsschouwburg Groningen, Deventer Schouwburg en Verkadefabriek een ‘extended version‘ van Vanishing Point. 


Met Vanishing Point schept Panama Pictures een perfect getimede, gevoelvolle roadmovie voor dolende zielen. (Brabants Dagblad)

Een zachte masculiene voorstelling die vergankelijkheid tastbaar maakt. (Volkskrant)

De zachte hand waarmee de choreograaf de personages begeleidt is magisch; of ze nu acrobaten, turners of dansers zijn, de harmonieuze grammatica van de choreograaf brengt de kwaliteiten – acrobatisch, muzikaal en dans – zo in evenwicht dat ze vermelten. ( ) Er zijn geen rauwe contrasten, maar mooie, kwetsbare ontmoetingen. (Tanznetz.de)

Het decor van Vanishing Point werd (als gebruikelijk bij Panama Pictures) ontworpen door scenograaf Sammy Van den Heuvel. Hier lees je hoe hij daarbij te werk gaat.

Vanishing Point gaat over ouder worden, vergankelijkheid. De 68-jarige danser Eddy Becquart speelt een belangrijke rol in Vanishing Point. In dit interview legt hij uit waarom hij nog steeds danst. En hoe louterend maar ook frusterend dat soms kan zijn.

Blijf op de hoogte van onze voorstellingen Ontvang onze nieuwsbrief