Dynamisch, ongepolijst en bij vlagen spectaculair, maar tegelijkertijd ook kwetsbaar en intiem. Panama Pictures maakt voorstellingen op het snijvlak van dans en circus waarin de disciplines moeiteloos in elkaar overvloeien en persoonlijke verhalen letterlijk in beweging komen.

“Mijn voorstellingen vertellen nooit een verhaal van a tot z. Ik wil ruimte creëren voor de toeschouwer om zelf met de verhaalelementen aan de haal te gaan. De dansers en acrobaten zetten de sfeer neer, het publiek bepaalt vervolgens welke betekenis zij daaraan geven.” – Pia Meuthen, choreograaf

Voorstellingen

Panama Pictures produceert ieder jaar een avondvullende voorstelling die langs nationale en internationale podia en festivals reist. Daarnaast maakt het gezelschap het hele jaar door kort werk dat wordt ingezet op bijzondere speelplekken en locaties buiten het theater. Een ander terugkerend element zijn de Road to Panama avonden waarop Panama Pictures het korte werk gebundeld presenteert. Ook herneemt Panama Pictures regelmatig succesvolle producties uit eerdere jaren.

Het werk van Panama Pictures was eerder te zien in Oslo, Frankfurt, Leipzig, Londen, Moskou, China, Maleisië en Indonesië.

Panama Pictures is een huisgezelschap van de Verkadefabriek.